Gouden Green Key

Duurzaamheid, milieu en  zijn onderwerpen waar Hotel ARA veel waarde aanhecht. Wij kunnen dan ook met trots melden dat vanaf 1 juni 2012 Hotel ARA gecertificeerd is met de Gouden Green Key!

De Green Key is het internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche, en in de markt voor vergader- en congreslocaties, die serieus en controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), met zorg voor milieu op het bedrijf en de natuur in hun omgeving.

Veel maatregelen van Green Key zijn onzichtbaar, maar het effect is groot. Uiteraard zijn er ook zichtbare maatregelen. Bewust omgaan met water en toch een prettige en warme douche, onze verlichting, duurzaam maar wel sfeervol; zo hebben wij reeds alle verlichting vervangen op onze kamers en ook de publieke ruimten zijn inmiddels voorzien van energiebesparende verlichting. De temperatuur in het hotel is aangenaam, maar we letten erop dat de verwarming op de juiste tijden aan of uit gaat.  (Bron www.greenkey.nl)

Naast onze eigen investeringen stellen wij ook hoge eisen aan onze leveranciers, zodat op alle vlakken aandacht wordt besteed aan natuur en milieu.

Waterleidingen