Ontdek de omgeving

Zwijndrecht & omstreken

In dit park valt enorm veel te zien. Zo staan er zo'n 200 soorten bomen, waaronder groepen eiken, kastanjes, beuken, berken, sierfruitbomen en naaldbomen.
Daarnaast wordt het park opgesierd door verscheidene struiken, vaste planten, eenjarigen en bloembollen. Er is ook een rosarium en een kruidentuin. Deze kruidentuin is voor het publiek bestemd: kruiden mogen geplukt worden, maar de plantjes graag laten staan! Door het hele park loopt een narcissenslinger, deze bloeit in maart en april.

Gelegen op de unieke locatie langs het drukbevaren Drierivierenpunt met een schitterend uitzicht op Dordrecht. In 1996 opende Koningin Beatrix het Beeldenpark Drechtoevers, een initiatief van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers. Het plan omvat een Beeldenpark langs de rivieren Oude Maas, Beneden Merwede en de Noord waarbij de functie van de rivieren verbinden wordt. De achterliggende gedachte was het realiseren van een tentoonstelling van grote beeldhouwwerken, die als een ‘levend’ museum de culturele parels aan het ‘rivieren-snoer’ zijn. 

Familie uitje

Palm Party House

Palm Party House is de perfecte locatie voor een ontspannen uitje met familie, vrienden of collega’s. Voor een avondje uit kunt u gezellig komen bowlen of bowlen & gourmetten, met op zaterdags zelfs een muzikale avond met een spetterend optreden van een DJ. 

Familie uitje

Maasoever Spoorweg

Tijdens een ritje genieten van het natuurgebied langs de Oude Maas te Barendrecht? Dat kan bij de Maasoever Spoorweg. Het is een ritje waard voor groot en klein! De trein vervoert u langs de oever van de Oude Maas, door de bossen die zich hier bevinden en dwars door de werkplaats. Het station ligt blak bij het pannenkoekenhuis "De Oude Maas". Tegenover het station is een speeltuin voor de kinderen aanwezig en ook bevindt zich hier een snackbar. 

Natuur & Spelen

Hooge Nesse/Veerplaat

Van der Valk Hotel ARA is gelegen in natuurgebied de Hooge Nesse. Er is een speelbos met natuurlijke speelelementen, natuurgebied met wandelpaden, en een natuureducatief centrum. Op Veerplaat (wat er ten zuiden van ligt) is een spartelbadje, wandel- en fietspaden en een discgolfcourse. Ten westen van hotel Ara zijn nog meer wandel- en fietspaden, een beweegtuin, bootcampelementen en een beachveld. 

De kinderboerderij is de plek om kinderen kennis te laten maken met verschillende soorten dieren. De kinderboerderij heeft een parkachtige uitstraling en is gelegen in het Develpark naast het zwembad. De kinderboerderij biedt plezier voor jong en oud. Er zijn een hoop verschillende diersoorten waardoor er genoeg te zien, te voelen en te leren is. Denk aan damherten, geiten, varkens, koeien, vogels en knaagdieren. Voor de allerkleinsten is er een speeltuin met verschillende speeltoestellen.

Het Jeugdspeelpark in Hendrik Ido Ambacht is een echte aanrader voor kinderen om lekker te spelen. Een speeltuin, kinderboerderij, ontmoetingsplek met restaurant, dagbesteding, activiteiten, natuur: het Jeugdspeelpark heeft voor ieder kind wel iets leuks te bieden! De natuurlijke speelomgeving stimuleert tot meer gevarieerd en creatief speelgedrag. Het park is gratis toegankelijk.

Een indoor speelparadijs op 3 minuten rijden van Van der Valk Hotel ARA. Het ideale uitje om de kids even hun gang te kunnen laten gaan. Op 1600 m2 zijn er 6 speelzones waar alle leden van de familie zich kunnen vermaken.