Ontdek de stad

Wat te doen in Rotterdam

Uitkijktoren

Euromast

Ervaar de stad van bovenaf en leer alle leuke feitjes en weetjes over deze bijzondere stad. Een bezoek aan de Euromast is dus leuk én leerzaam. Na een bezoek aan de uitkijkplatforms op 100 & 112 meter hoogte, brengt de roterende panoramalift je naar de top op 185 meter! Dit uitzicht is natuurlijk al een bijzondere ervaring, maar er is voor jong en oud nog véél meer te beleven! Maak bijvoorbeeld een afdaling vanaf dit bekendste bouwwerk.

Diergaarde Blijdorp is een begrip in Rotterdam en daarbuiten. Breng een bezoek aan verschillende continenten in één dag en wordt ondergedompeld in het planten- en dierenleven vanuit de hele wereld. Sta oog in oog met de giraffen of breng een bezoek aan het Oceanium.

Eten & drinken

Markthal

De Markthal is een prachtig architectonisch gebouw en is 7 dagen per week geopend. Iedereen die van goed eten houdt, komt aan z’n trekken in de Markthal. Hier vind je ingrediënten en etenswaren uit alle windstreken. En dat voor gangbare prijzen. Proef de authentieke smaak van thuis of maak een culinaire ontdekkingsreis. 

Een avontuurlijke reis langs verschillende culturen en kunststromingen. De Kunsthal wil verrassen en verbazen. Niet alleen de eerste keer, maar telkens opnieuw. De Kunsthal Rotterdam biedt kunst in de breedste zin van het woord; oude kunst, nieuwe kunst, fotografie of design. Ook zijn er wisselende tentoonstellingen. 

Museum Boijmans Van Beuningen is een veelzijdig en eigenzinnig museum in het hart van de havenstad Rotterdam. Het museum laat als enige museum in Nederland de bezoeker grasduinen door de westerse kunstgeschiedenis van de middeleeuwen tot nu.

In het Maritiem Museum Rotterdam ontdek je de enorme invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven. Ga mee op reis door ons maritieme heden en verleden in eigentijdse tentoonstellingen voor grote én kleine avonturiers. Luister naar verhalen, bewonder topstukken uit onze vooraanstaande collectie of doe mee aan een van de vele activiteiten. Beleef op historische schepen en kranen hoe de wereldhaven Rotterdam op déze plek begon.

Rondvaart

Spido

Ervaar de meest innovatieve haven ter wereld! Middenin het drukke verkeer van binnenvaart- en zeeschepen beleeft u een bijzondere rondvaart door één van de grootste zeehavens ter wereld. U ziet de indrukwekkende skyline met imposante gebouwen aan u voorbij glijden, gevolgd door een uniek uitzicht op werven, dokken en de hypermoderne overslag van duizenden containers. Tot slot vaart u langs het stoomschip Rotterdam, het voormalig vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn.

Spelen doe je in SPEELWIJCK. Totdat je er zowat bij neervalt. Neem de Havenspeeltuin met spraypark: je wordt er gegarandeerd zeiknat! En in de verkeerstuin kan je als een doorgewinterde wegpiraat rondsjezen. Is het eens hondenweer? Ga dan binnen tekeer in het Huis in de Heuvel. In DIERENWIJCK is het een echte beestenboel. Dat hoor je. Dat zie je. En dat ruik je. Om even bij te komen van al het rennen en ravotten kan je languit in WANDELWIJCK.