Ontdek de stad

Wat te doen in Dordrecht

Stadswandeling

Historische havens

Dordrecht heeft geen grachten, maar havens. De Voorstraatshaven is de ruggengraat van de oude stad. De Voorstraat en Wijnstraat liggen aan beide zijden van het water en zijn met elkaar verbonden door sierlijke bruggen.

Stadswandeling

Kunstrondje Dordt

Het Kunstrondje Dordt is een wandeling langs verschillende kunst- en antiekwinkels en galeries. Alleen al in het historische centrum van Dordrecht bevinden zich zestig winkels en galeries!

In Hof van Nederland beleef je hoe wij in Nederland omgaan met onze vrijheden, vroeger en nu, verteld vanuit verschillende perspectieven.

In Huis Van Gijn dompel je jezelf onder in het leven van een welgestelde familie en hun personeel in de 19de eeuw. Voel, zie en ervaar hoe het leven toen was en beleef de historie van het huis.

Opgericht in 1842 en daarmee een van de oudste musea van Nederland. Achter de historische gevel ontdek je zes eeuwen Nederlandse schilderkunst.

Nationaal Park de Biesbosch is een uniek zoetwatergetijdengebied. Naast bijzondere natuur, heeft de Biesbosch veel verschillende recreatiemogelijkheden. Recreatiegebied De Hollandse Biesbosch bevindt zich aan de rand van Nationaal Park De Biesbosch. Er kan gewandeld of gefietst worden. Maar ook is er een grote zwemvijver met een strandje en speeltoestellen, een dagcamping, een speelbos, een restaurant en diverse sportveldjes en evenemententerreinen.

Proeverij & workshop

Distilleerderij Rutte

Al sinds 1872 distilleert Rutte jenevers en likeuren. Dat gebeurt vandaag de dag nog op dezelfde wijze, 'met passie voor ambacht'. Er worden geen smaak- of kleurstoffen gebruikt. Alle smaak en kleur is afkomstig van vers fruit, kruiden en noten. Breng een bezoekje aan de distilleerderij en kies een proeverij of workshop!

Ontdek hoe mooi Dordrecht is vanaf het water! Of u nu een uitgebreide rondvaart door de historische havens van Dordrecht en Nationaal Park De Biesbosch wilt of alleen een rondvaart door de historische havens Dordrecht of De Biesbosch, alles is mogelijk bij Imbarcazione Barone. Naast de rondvaarten kunt u ook gebruik maken van de watertaxi!

Rondvaart

De Dordtevaar

Maak kennis met de mooie grachten van Dordrecht en kom op plekken waar je nooit eerder kon komen. Rondvaartboot de Dordtevaar is een elektrisch aangedreven open boot en is speciaal ontworpen voor de Dordtse ‘waterwandelgangen’.

Het is klimplezier voor alle leeftijden, jong en oud. Vanaf 6 jaar en een minimale lengte van 1.20m mag je starten met klimmen. Het bos is verdeeld in een junior- en reguliere bos. Voor kinderen is een Klimbos is een spannend avontuur, waarbij ze grenzen verleggen, maar vooral heel veel plezier beleven. Een Klimbos alleen voor kinderen? Dacht het niet! Het is dé geschikte activiteit voor een teamuitje met jouw sportvereniging, collega’s of de hele familie.