SEE & DO BIJ VAN DER VALK HOTEL ARA

ONTDEK ONZE OMGEVING

Wandelen

Route

Wandelschoenen aan, rugzak mee en genieten van de afwisselende natuur!

Niet alleen in de nabije omgeving van Van der Valk Hotel ARA maar ook in de Hoeksche Waard, de Biesbosch of rond de molens van Kinderdijk kunt u fantastisch wandelen! Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Sportief of als recreatie, korte of lange fietstochten, de omgeving van Van der Valk Hotel ARA biedt veel mogelijkheden! Zwijndrecht ligt aan de zuidrand van het Groene Hart. Het Groene Hart ligt middenin de Randstad en is één van de twintig nationale landschappen.

E-choppers

Huur & route

Huur een e-chopper en ontdek de mooie groene omgeving. Tour langs de Oude Maas of steek met de voetveer over en ontdek de Hoeksche Waard. Bij ons krijg je diverse tips voor leuke routes. Waar je ook voor kiest, met onze e-choppers wordt het altijd een fantastische dag!

Van der Valk Hotel ARA is uniek gelegen in recreatiegebied "de Oude Maas". Dit recreatiegebied is ideaal geschikt om te luieren langs de waterkant, of voor activiteiten op de weiden langs het water. Rond en buiten het recreatiegebied vindt u meerdere wandel- en fietspaden. Iets leuks doen met de kids? Er zijn verschillende activiteiten in de buurt om ook de kinderen tevreden te houden.

Omgeving

Dordrecht

Dordrecht is de oudste stad van Holland. De historische binnenstad ligt verscholen tussen verschillende rivieren. Het mooiste begin van een bezoek aan Dordrecht is het Groothoofd, waar de Oude Maas, Noord en Merwede samenkomen. De stad heeft een belangrijke rol gespeeld op het gebied van handel, politiek en religie. In de ruim 1600 monumenten die Dordrecht heeft, is het rijke verleden goed terug te vinden, vooral in het historisch havengebied. Dordrecht heeft ook een prachtig groene trekpleister.

Omgeving

Rotterdam

Er is genoeg te ontdekken in Rotterdam. Naast bijzondere moderne architectuur en verrassende restaurants, biedt Rotterdam ook op cultureel gebied voor een ieder wat wils. Er zijn verschillende musea en festivals door de hele stad en ook een rondvaart met de Spido is een aanrader. En dat op slechts 15 minuten rijden van Van der Valk Hotel ARA.

Geniet van een uniek dagje uit bij de molens van Kinderdijk. Ervaar hoe een authentieke windmolen werkt of bezoek de molenwerkplaats en bekijk hoe een molen wordt gebouwd, onderhouden en hoe je molenaar wordt. Een bezoekje aan het Nationaal Glasmuseum in Leerdam is ook zeker de moeite waard. Liever iets met kinderen doen? Ervaar samen met de hele familie hoe het is om te leven op een boerderij bij Avonturenboerderij Molenwaard. 

Sauna & Wellness

Thermen Binnenmaas

De Thermen Binnenmaas heeft een uitgebreid assortiment aan cabines en stoombaden. De tuin is speels, vol met watertjes en bruggetjes, en een heerlijk natuurbad om in rond te zwemmen en in af te koelen! Thermen Binnenmaas beschikt over een schitterend beauty- en massage instituut. In de ruim opgezette behandelkamers kunt u genieten van heerlijke massages en beautybehandelingen. Ook een bezoekje aan de schitterende hamamtempel is een aanrader! Dit alles op slechts op 20 minuten rijden van ons hotel.

Vaar snel heen en weer, met of zonder fiets, tussen de Drechtsteden en Rotterdam. Maar ook voor een bezoek aan Kinderdijk kunt u op de waterbus stappen in Zwijndrecht.

Bent u benieuwd naar de activiteiten die georgasineerd worden in de omgeving? Denk hierbij aan muziekevenementen en foodtruck festivals. Neem dan een kijkje in onze activiteitenagenda.