Van der Valk Hotel ARA in de huidige vorm heeft in oktober 2002 zijn eerste hotelgasten mogen verwelkomen. Daarvoor was ons restaurant en de later aangebouwde feestzaal in de regio al bekend onder de naam "De Veerplaat". De geschiedenis van restaurant "De Veerplaat" gaat terug naar 1991, toen op 28 april de gloednieuwe zaak geopend werd. Eind 1999 is restaurant "De Veerplaat" in handen gekomen van de huidige eigenaren welke begonnen aan de plannen van een nieuw Hotel-Restaurant.


Hotel ARA werd de naam, dit vanwege de centrale ligging tussen de metropolen Antwerpen - Rotterdam - Amsterdam

.

Hotel ARA heeft een unieke ligging in een prachtig natuurgebied aan de oevers van rivier "De Oude Maas". Het hotel is slechts enkele kilometers verwijderd van het historisch stadscentrum van Dordrecht, maar ook wereldstad Rotterdam is in korte tijd te bereiken.

Wanneer u een bezoek brengt aan Hotel ARA komt u terecht in een oase van rust en groen. Grote schepen glijden voorbij wanneer u heerlijk op ons terras of in het restaurant geniet van een hapje en een drankje. Maar óók wanneer u verblijft in één van onze luxe kamers met balkon of in één van onze vergaderzalen een bijeenkomst bijwoont, ervaart u de schoonheid van dit schitterende uitzicht.

Het hotel beschikt over 80 kamers, waarvan 5 suites.