Locatie

Dordrecht

Dordrecht is de oudste stad van Holland. De historische binnenstad ligt verscholen tussen verschillende rivieren. Het mooiste begin van een bezoek aan Dordrecht is het Groothoofd, waar de Oude Maas, Noord en Merwede samenkomen. De stad heeft een belangrijke rol gespeeld op het gebied van handel, politiek en religie. In de ruim 1600 monumenten die Dordrecht heeft, is het rijke verleden goed terug te vinden, vooral in het historisch havengebied.

De grootste groene trekpleister is het Nationaal Park De Biesbosch waarvan een groot deel ligt op Dordts grondgebied: de Hollandse Biesbosch.

De Ark van Noach

Het schip De Ark van Noach' is leuk voor jong en oud. Er wordt een indruk gegeven van hoe het schip eruit zou hebben gezien en hoe Noach leefde met zijn gezin.
Bezoek de website van De Ark van Noach.

Historische havens

Dordrecht heeft geen grachten, maar havens. De Voorstraatshaven is de ruggengraat van de oude stad. De Voorstraat en Wijnstraat liggen aan beide zijden van het water en zijn met elkaar verbonden door sierlijke bruggen. 
Lees meer over de historische havens

Distilleerderij Rutte

Al sinds 1872 distilleert Rutte jenevers en likeuren. Dat gebeurt vandaag de dag nog op dezelfde wijze, 'met passie voor ambacht'. Er worden geen smaak- of kleurstoffen gebruikt. Alle smaak en kleur is afkomstig van vers fruit, kruiden en noten. 
Bezoek de website van Distilleerderij Rutte

Het Hof van Nederland

Op deze plek vond in 1572 de Eerste Vrije Statenvergadering plaats. Dit Augustijnenklooster vertelt het verborgen verhaal van de Nederlandse vaderland geschiedenis.
Lees meer over Het Hof van Nederland

Huis van Gijn

In dit prachtige huis woonde Simon van Gijn. Simon was een hartstochtelijke verzamelaar en tegenwoordig is zijn oude woonhuis een museum waar van alles te vinden is.
Lees meer over het Huis van Gijn

Groothoofd

Als je vanaf de binnenstad door de Groothoofdspoort loopt, ligt het drierivierenkruispunt direct voor je aan het Groothoofd.
Lees meer over het Groothoofd