Unieke ligging Hotel ARA

Van der Valk Hotel ARA is uniek gelegen in recreatiegebied "de Oude Maas", in de omgeving van Dordrecht. Dit recreatiegebied is ideaal geschikt om te luieren langs de waterkant, of voor activiteiten op de weiden langs het water. Rond en buiten het recreatiegebied vindt u meerdere wandel- en fietspaden.

Aan de overkant van de Oude Maas vindt u de Hoeksche Waard, het ontdekken meer dan waard! Hoe? dat maakt u zelf uit! Het strakke polderland beidt u alle ruimte. Langgerekte akkers, hoge beboomde dijken met de zeer karakteristieke dijkbebouwing en oude kreken bepalen binnendijks het landschap. Buiten de dijken langs de rivieren vormen slikken, gorzen, grienden en uitgestrekte watervlakten het landschap. Wie van de natuur wilt genieten ontdekt de Hoeksche Waard met paard en wagen, lopend of met de fiets!

Ten oosten van Hotel ARA liggen de polders Alblasserwaard en Vijfheerenlanden, omarmd door de rivieren Lek, Noord, Merwede en Linge, een puur Hollands Landschap! En vergeet natuurlijk Nationaal Park De Biesbosch niet!

Genoeg natuur? In de directe omgeving vindt u onder andere de steden Dordrecht, Rotterdam en Breda voor een stadswandeling, shoppen, culturele bezichtiging of een activiteit. De vele evenementen die in de omgeving plaatsvinden maken een bezoek meer dan waard.