Info & To Do

Van der Valk Hotel ARA

Er is genoeg te doen in onze omgeving. Bezoek bruisend Rotterdam of Dordrecht, de oudste stad van Holland. Maar het is ook heerlijk genieten rondom ons hotel. Lekker fietsen, wandelen of de schepen bekijken die voorbij varen. Reserveer een van onze arrangementen en kom genieten!

Regionale informatie

Ontdek de prachtige omgeving van ons hotel! Lees meer

Volgende

Kunst Expositie: Dirk Jan Ekkel - stillevens

02 mei 2017 - 01 jul 2017

Valk Art organiseert regelmatig wisselende kunst exposities in Van der Valk Hotel ARA. 

We nodigen u van harte uit om gedurende deze periode de kunst van Dirk Jan Ekkel te komen bekijken. 

Dirk Jan Ekkel ging na de lagere school aan het werk als decoratieschilder. Hierdoor ontstond zijn liefde voor het schilderen van landschappen, waarin hij les kreeg van Chris Koelemeijer, kunstenaar in Epe. 

Op latere leeftijd besloot de heer Ekkel om naar de Parijse Tekenschool te gaan en hierna naar de Kunstacademie DACA, waar hij twee jaar lang les kreeg van Henk Renting, kunstenaar uit het Drentse Orvelte.

Na het beëindingen van zijn opleiding ontmoette hij één van de grootste schilders van het stilleven; Henk Helmantel. Dit was het begin van zijn liefde voor het stilleven. Hoewel in veel schilderijen van de heer Ekkel te zien is dat hij is geïnspireerd door Helmantel, heeft hij toch een heel eigen stijl ontwikkeld.