Eurovisie Songfestival 2020 | Rotterdam

Op 19 mei 2019 heeft Duncan Lauwrence voor het eerst sinds 1975 het Eurovisie Songfestival 2019 gewonnen. Met het prachtige nummer ''Arcade" heeft hij ervoor gezorgd dat Nederland dit muzikale festival mag organiseren in 2020. 

En dit alles vindt plaats in sportpaleis Ahoy in de prachtige stad Rotterdam. 

Over Rotterdam
Rotterdam heeft 634.660 inwoners en is grootste havenstad van Europa; 469 miljoen ton goederen die werden overgedragen in 2018. Zuid-Holland, de provincie waarin Rotterdam is gevestigd, is de meest multiculturele regio van Nederland. De stad zelf is de thuisbasis van 174 nationaliteiten en alle deelnemende landen van het Eurovisie Songfestival zijn vertegenwoordigd in de lokale bevolking.

Rotterdam is ook een architecturale stad. In het stadscentrum, dat grotendeels werd verwoest in 1940, vind je een verscheidenheid aan bouwstijlen: iconen van de nieuwbouw staan ​​naast de wederopbouwarchitectuur uit de jaren zestig, zeventig en tachtig. Het laatse groote architectonische gebouw is de Markthal, maar ook de "Rotterdam", de Erasmusbrug  (beiden Rem Koolhaas) en de Euromast zijn vaste gegevens in de ozo kenmerkende skyline van de stad. 

Tickets
Er komen kaarten voor de negen shows: zes repetities, twee halve finales en de finale op 16 mei 2020. De kaartjes komen eind dit jaar of begin volgend jaar op de markt. 

Hotel
Tijdens het evenement kunt u uiteraard verblijven in Valk der Valk Hotel ARA dat op slechts 10 minuten afstand van Sportpaleis Ahoy ligt. Wees er zeker van dat u een kamer heeft en reserveer vandaag nog! Mocht u geen beschikbaarheid vinden in de door u gewenste periode neemt u dan contact op met reserveringen@hotelara.nl