Exposities in Van der Valk Hotel ARA

Gedurende het jaar zijn er diverse exposities, zowel aan de muren als in de vitrines. Heeft u ook interesse om te exposeren, neemt u dan contact op via avdv@hotelara.nl.

In de maanden januari & februari worden de grafiettekeningen van John Posthumus getoond aan onze wanden en hebben de objecten & sieraden van glas van Jaap & Hetty Vrijland plaatsgenomen in onze vitrines.


John is een kunstenaar met een passie voor geschiedenis, maatschappij, cultuur en kunst. Deze passie, of passies eigenlijk, kan hij kwijt in zijn werk bij de gemeente, diverse nevenactiviteiten en het maken van tekeningen. Hij woont in Leiden en is opgegroeid in Katwijk. In 2014 studeerde hij af aan de kunstacademie te Rotterdam waar hij Autonome Beeldende Kunst studeerde.

John nodigt je uit om aan de hand van zijn tekeningen je eigen eenzaamheid te verkennen en te omarmen.

Zijn tekeningen onderzoeken de plek van de mens in ruimte en tijd. De werken nemen je mee naar een plek waar tijd er niet toe doet, en waar je eindeloos met je eigen gedachten kan zijn. De tegenstellingen tussen licht en donker en de aandacht voor structuren en texturen maken de ervaring persoonlijk en intiem.

Geïnspireerd door de oudheid, maakt John, tevens historicus, een serie tekeningen van beelden uit de oudheid. De tekeningen illustreren zijn eigen zoektocht naar vergankelijkheid. In plaats van het afbeelden van personen, maakt hij een eigen weergave van de incomplete afbeeldingen van deze personen. Zo onderzoekt hij de plek van de oorspronkelijke onderwerpen, de beelden, en zelfs zichzelf, in het grote, oneindige universum.


Jaap & Hetty maken objecten en sieraden van gefused of gecast glas.

Meestal in combinatie met staal, rvs of verschillende soorten hardsteen.

In 2004 zijn ze begonnen met het werken met glas.

Ze hebben meerdere cursussen en ook verschillende zomeracademies gedaan.

Het fusen en casten spreekt Jaap & Hetty het meeste aan, omdat ze daar hun gevoel en inspiratie het best in kwijt kunnen.

Ze zijn blij dat ze andere mensen mee kunnen laten genieten van de schoonheid van het licht wat door en over het glas speelt.