Exposities in Van der Valk Hotel ARA

Gedurende het jaar zijn er diverse exposities, zowel aan de muren als in de vitrines. Heeft u ook interesse om te exposeren, neemt u dan een kijkje op www.valk-art.nl of neem contact op via avdv@hotelara.nl.


In de vitrines exposeert tot 1 juli Karin Starmans. Zij werd in 1954 geboren op een boerderij in een  Gronings plaatsje Wildervank genaamd. Na opgegroeid te zijn in Rotterdam ging Karin in Vlissingen wonen. Karin speelde daar toneel bij de Zeeuwse Komedie, deed mee aan het beruchte straattheaterfestival en na haar regie opleiding regisseerde zij theaterstukken en organiseerde kunst projecten. Ook nam zij de  tijd om aan de  Academie voor Schone kunsten  in Antwerpen te studeren.  In 2007 verhuisde ze naar Dinteloord en boorde ze samen met haar man, Rob Vierboom, nieuwe mogelijkheden aan. Waaronder het maken keramische objecten zoals nu te zien zijn bij Van der Valk Hotel ARA in Zwijndrecht. Ze deed weer mee aan groeps en solo exposities, organiseerde die ook zelf.


Kardia Meijer exposeert haar schilderijen tot 1 juli aan onze wanden. Zij heeft het schilderen niet van een vreemde. De passie van haar vader, schilderen en tuinieren, heeft zij vanaf haar kindertijd meegekregen. Zij is autodidact en heeft jaren lang lessen gevolgd en masterclasses, om zich verder te ontwikkelen in de schilderkunst. Ook werkt Kardia regelmatig samen met de bekende tuin- en groenfotograaf Hans Clauzing. Zij inspireren elkaar en vullen elkaar aan. Hun beider visie vind je terug in haar schilderijen, waar de zomerflora de leidraad vormt.

Kardia schildert met gevoel en maakt gebruik van verschillende technieken en materialen. Het liefst werkt zij op grote canvas doeken, waar haar ideeën het best tot hun recht komen. Veel van haar kunstwerken doen je naar de zomer verlangen. Liggend tussen een rijke, warme bloemenpracht, waarbij alle zintuigen geprikkeld worden. Genietend van de overvloed van kleuren zoals je die aantreft in haar kunstwerken.