ARA ART

Exposities in Van der Valk Hotel ARA

Gedurende er het jaar zijn er diverse exposoties zowel aan de muren als in de vitrines. Heeft u ook interesse om te exposeren, neemt u dan contact op via info@valk-art.com.

Aan de muren van Hotel ARA exposeert Ester Steintjes en in de vitrines Anita Wevers.

Kleurige kunst Ester Steintjes uitgegroeid tot een begrip  (door Jan Colijn)
‘KLEIN BEETJE CHAOS EN TEGELIJK OOK RUST’

HAAKSBERGEN – Met haar kleurige kunst heeft ze intussen niet alleen in Twente, maar door het hele land furore gemaakt. De veelkleurige, vrolijke dieren van kunstenares Ester Steintjes uit Haaksbergen zijn in de loop der jaren namelijk uitgegroeid tot een artistiek begrip.

 Esther Steintjes     Esther Steintjes

Het schilderen had altijd al haar speciale aandacht, maar werd nieuw leven ingeblazen na een verhuizing. Zij en haar gezin woonden intussen alweer twee jaar in de nieuwe woning en er hing nog steeds niets aan de muur. Ester zag er een uitdaging in. Maar buren, die eveneens nog een kale plek aan de wand hadden, waren zo onder de indruk dat ze ook zo’n echte Steintjes wilden.

Het balletje raakte aan het rollen en is sindsdien niet meer gestopt. Het resultaat: een collectie afwisselende en boeiende schilderijen. Geïnspireerd op moderne vormgeving, waardoor het zowel bij jong als oud tot de verbeelding spreekt.

Haar doeken zijn intussen zelfs mondiaal vermaard. Want behalve dat ze in Haaksbergen haar eigen galerie heeft, fungeert daarbij het wereldwijde web als haar etalage. Zodoende moest ze vorig jaar een doek de oceaan over sturen nadat een enthousiast geraakte kunstliefhebber in Amerika een heuse ‘Steintjes’ bestelde.

,,Het liefst werk ik met acrylverf op doek, waarbij mijn voorkeur uitgaat naar vrolijke en warme kleuren”, zegt ze zelf over haar werk. ,,In mijn schilderijen herken ik mezelf terug: een klein beetje chaos, maar tegelijkertijd ook rust.”

Zie ook: www.estersteintjes.nl

Anita Wevers - Duizend kleine stukjes 
Ik ben Anita Wevers, woon in Haaksbergen en werk met glas in de vorm van glasfusing.De combinatie van de verschillende kleuren, de inval van licht geven fascineert mij. Het is steeds weer verrassend dat een glasobject ieder moment van de dag er weer anders uit ziet. Ik geniet er steeds weer van om te spelen met kleuren, waardoor iedere keer weer prachtige kleurschakeringen ontstaan. Ik combineer mijn objecten met diverse materialen. Ik gebruik daarbij holle boomstammen, oude wijnranken, keien, beton, ijzer en roestvrijstaal.

Met glas is veel mogelijk. Daarbij vindt ik het leuk om te blijven verrassen. De ene keer is mijn werk abstract, dan weer realistisch.Onder de naam “Duizend Kleine Stukjes” ben in 2016 gestart met een eigen glasatelier. www.duizendkleinestukjes.nl