ARA ART

Exposities in Van der Valk Hotel ARA

Gedurende er het jaar zijn er diverse exposoties zowel aan de muren als in de vitrines. Heeft u ook interesse om te exposeren, neemt u dan contact op via info@valk-art.com.

29 augustus 2019 - 1 november 2019
Ria Wiendels
schilderijen - abstract
Gerreke van Veen, Keramiek, neolith en brons    

Ria Wiendels: Begonnen met ‘tekenen’ en ‘aquarelleren’, vervolgde ik mijn weg door te gaan werken met acryl en het combineren van verschillende technieken. Schilderde ik eerst voornamelijk figuratief, nu ben ik overgestapt naar het abstracte werk, waarbij ik kleuren kies op basis van mijn gevoel van het moment. In het verloop van mijn 35 jaar als schilderes, heb ik een geheel eigen stijl kunnen ontwikkelen.

“Kunst is voor mij nooit hetzelfde.
Voor mij is het een uiting van emoties, ervaringen, ontmoetingen met andere mensen, dromen, gedachten, zonder daarbij de realiteit uit het oog te verliezen. Mijn schilderijen zijn een reflectie van mijn emoties op het moment van schilderen. Dit hoeft echter niet te betekenen dat een ander deze emoties zal herkennen in het schilderij en dat hoeft ook niet. Een ieder geeft zijn eigen interpretatie aan mijn abstracte werk. Door de gelaagdheid van kleuren en de stevige structuur in de verf krijgen mijn schilderijen bij ieder wisselend licht weer een andere uitstraling. Het verveelt nooit.”

Ria Wiendels Ria Wiendels  

Het maken van een kunstwerk is steeds weer het begin van een nieuwe reis waarbij de kleur en de figuratie samen een compositie maken. Horizontale en verticale lijnen verdelen de vlakken, de kleuren raken elkaar en overlappen elkaar. Sommige kleuren en vormen worden camoufleert, andere kleuren verdwijnen uit het schilderij en weer andere komen te voorschijn.
Ik bezoek nog steeds kunstenaars en volg nog veel workshops en cursussen.
Ik vind het belangrijk om te schilderen, te kijken en mijn technieken verder te ontwikkelen.

GERREKE VAN VEEN  - Al op jonge leeftijd is Gerreke creatieve cursussen gaan volgen. Na een tekenopleiding is ze verder gaan studeren aan de Nutsacademie in Rotterdam en is hier afgestudeerd is o.a. plastisch vormgeven en keramiek.
Tijdens en na haar opleiding heeft ze gewerkt met ouderen in een verpleeg-en ziekenhuis, op een dagverblijf voor verstandelijk gehandicapten en als docent tekenen en handvaardigheid op een basisschool. In 1996 is de cadeauwinkel en atelier Ecru begonnen. In het achter de winkel geleden atelier geeft ze cursussen in een door haar ontwikkelde techniek voor sculpturen en vormen.

  Gerreke van Veen     Gerreke van Veen