ARA ART

Exposities in Van der Valk Hotel ARA

Gedurende er het jaar zijn er diverse exposoties zowel aan de muren als in de vitrines. Heeft u ook interesse om te exposeren, neemt u dan contact op via info@valk-art.com.

1 januari 2020 - 1 maart 2020
Tine Lievens foto's
Janny Tulp keramiek  
Angenelle Thijssen LUCE 

Tine Lievens: Tine volgde de academie te Roeselare en Izegem gedurende een tiental jaar waar ze zich toelegde op  modeltekenen en schilderen. Voortdurend herneemt zij het thema van het menselijk figuur, ze schildert mensen die geen mensen  meer zijn, ongeduldig en agressief voortdurend  in warme expressieve kleuren.

De kleuren zijn echter voor haar essentieel en doen haar onrust op het doek exploderen. Het zijn werken die steeds weer je aandacht vragen. warme expressieve kleuren. Exposities zijn terug te vinden op de website. www.tine-lievens-art.be

Tine Lievens 

Janny Tulp: Na een lange periode van veel schilderen ontdekte ik via beeldhouwlessen bij de Rotterdamse kunstenaar Frank Stoopman: het werken met klei. Vooral het drie dimentionale aspect sprak me erg aan. Het kleuraanbrengen en de verassing die het bakken soms in petto heeft maakt het spannend. Nu werk ik al vele jaren zelfstandig. Veel plezier beleef ik aan de tuin en de natuur in het algemeen. U vindt dat terug in mijn werk. De objecten zijn hoog gestookt zodat ze buiten en binnen te plaatsen zijn.

‘LUCE’ is een zevendelig kunstwerk uitgaande van de zes prismakleuren die samenkomen tot sprankelend wit licht, als metafoor voor de zeven scheppingsdagen uit het boek Genesis.
De zes prismakleuren verwijzen ook naar de primaire en secundaire kleuren van het schilderspalet. De lichtvorm verwijst naar het licht dat nodig is om kleuren te (laten) zien. Alles: kleur, vorm, richting, grootte, compositie etc, verwijst naar elkaar middels fijnzinnige symboliek en kleurenspel.
“Het licht dat door de kleuren van het werk valt, zal weer reflecties en nieuwe kleuren verstrooien: je voelt dat alles met elkaar in verband staat.”

Angenelle Thijssen 1961 De rode draad door het werk van Angenelle Thijssen is de zoektocht naar de expressie van kleur in combinatie met vorm. Ruim dertig jaar werkt zij als beeldend kunstenaar en uit zich in de disciplines houtsneden, olieverf en glasfusion. Haar werk is opgenomen in collecties van musea (oa Rijksmuseum A’dam, Museum IJsselstein) en collecties van bedrijven en particulieren in binnen en buitenland. Info: http://www.angenelle.nl